Kopya Kontrol Platformu

Kopya Kontrol Platformu


Kas 30

İnternetin gelişmesi ve yaygınlaşması pek çok avantajı beraberinde taşımaktadır. Bunlardan birisi de özgünlüğün daha fazla öne çıkmasıdır. Geçmişte en basitinden tezler, akademik makaleler üzerinden dahi düşünüldüğünde farklı yerlerde, farklı zamanlarda aynı konularda çalışmalar yapılabilmekteydi. Öğrenciler tezlerinde, ödevlerinde başka kaynaklardan bilgileri olduğu gibi kendi düşünceleri ve tespitleriymiş gibi yazabilmekteydi. Oysa günümüzde verilerin dijital ortama aktarılmasıyla birlikte rahatlıkla kopya kontrol yapılabilmekte, bir makalenin değil, bir cümlenin dahi başka bir yerden kopya olup olmadığı tespit edilebilmektedir.

Arama motorlarının en çok dikkat ettikleri şeylerden birisi kopya içerik olmaktadır. Sitelerin ve sayfaların başkalarından çalıntı yapmaması için sıkı bir kopya kontrol sistemi takip edilmektedir. Herhangi bir yeni girilen içeriğin kopya olup olmadığı arama motorlarınca 8-10 gün içinde dahi tespit edilebilmektedir. İçeriğin kopya çıkmasının ise pek çok sonuçları olmaktadır.

Bir web sitesi içeriğinin kopya olması ilk başta arama sonuçlarını olumsuz etkilemektedir. Kopya içerik kullanan site sıralamalarda geriye itilmekte, bir süre sonra düzeltme yapılmazsa sonuç sitenin kapanmasına kadar gidebilmektedir. Üzerinde günlerce, aylarca uğraşılıp emek ve para harcanan bir sitesinin kapatılması da son derece büyük bir yaptırım olmaktadır. Oysa Kopya Kontrol platformumuz içeriklerinizi daha sayfalara yüklemeden, makale veya tezlerinizi teslim etmeden kontrol edebilmenizi sağlamaktadır.

Kopya Kontrol Sistemi Kimler İçindir?

Kopya kontrol uygulamaları ile her türlü belge, metin, makale ya da tez özgünlük kontrolünden geçirilebilmektedir. Bu açıdan hemen herkes tarafından kullanılabilmektedir. Fakat özellikle şu kişilerin tercihi olmaktadır:

  • SEO uzmanları: Özgün içerik SEO için çok önemlidir ve bir sitede kopya içerik olması SEO’ya zarar verir. Bu yüzden SEO danışmanları içerikleri kontrol etmek için panelimizi kullanabilirler.
  • Metin yazarları: SEO uyumlu ve özgün makaleler oluşturmak isteyenler metinlerini platformumuzda taratarak özgünlüklerini kontrol edebilir, kopya içerik çıkması halinde gerekli değişiklikleri yapabilirler.
  • Öğrenciler: Ödevlerinde intihal kontrolü yapmak isteyen öğrenciler kolayca bunu gerçekleştirebilirler.
  • Yazarlar: Hem yeni eser yazacak olanlar kopya kontrol yapabilir hem de telif hakkına sahip oldukları eserlerin yayınlanmasını engellemek isteyenler kullanabilirler.
  • Öğretmen ve akademisyenler: Öğretmen ve akademisyenler verdikleri ödevlerde öğrencilerin doğrudan internetten alıntı yapıp yapmadığını platformumuzdan kontrol edebilirler.

Kullanımı Kolay Kopya Kontrol Sistemi

Kopya kontrol platformu olarak güçlü bir altyapı üzerine kurulduk. En modern teknolojileri kullanıyoruz ve tamamen kullanıcı dostu bir platform olmak üzere tasarlanmış bulunuyoruz. Bu sayede platformumuzun kullanımı son derece basittir.

Öncelikle e-mail adresinizle ücretsiz üye olabilesiniz. Mail adresiniz ve şifre oluşturarak kaydınızı tamamlayabilirsiniz. Ardından 100, 250, 500 kredilik paketlerden ihtiyacınıza en uygun olanını seçerek kredi kartınızla alım yapabilirsiniz. Sonrasında içeriklerinizi test alanına yapıştırarak, dosyayı sürükleyerek, yükleyerek ya da link girerek hızlıca tarama yapabilirsiniz. PDF olarak da sonucunu arşivleyebilir, panelinizde kontrol geçmişinizi görebilirsiniz.

Yorumlar (0)