Özgünlük Testi Nedir

Özgünlük Testi Nedir


Ara 03

Web sitenizdeki kategoriler ve içeriklerin kopya olup olmadığını anlayabilmeniz, makalenizdeki yazıların kopya olup olmadığına bakabilmeniz veya tezinizdeki yazıların kopya olup olmadığını inceleyebilmeniz için yapılan teste özgünlük testi denir.

Özgünlük günümüzde çok derece önemlidir. Arama motorları özgün olmaya büyük önem vermekte, kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunmak adına olabildiğince kopya içerikleri ve tasarımları dijital dünyada tutmamaya çalışmaktadırlar. İçeriklerinde özgünlüğe önem veren siteleri sıralamalarda daha yukarılara çıkarmakta ve bunu SEO açısından önemli bir etken kabul etmektedirler.

Kopya içeriğe sahip web sitelerini ise kalitesiz görmekte, haksızlık yaptıklarını düşünmektedir. Kopya içerik tespiti yapılan sayfalar için ilk etapta sıralama geriletilmekte, uyarılar verilmekte ve uzman içinde sitenin tamamen kapatılması ve yasaklanmasına kadar gidilebilmektedir.

Tez, makale, kitap gibi metinlerde de özgünlük büyük önem taşımaktadır. Telif hakkı söz konusu olan bir eserden kaynak göstermeden alıntı yapmak dava konusu olabileceği gibi eserinden izin alınmadan içerik kullananlara karşı da özgünlük testi sonrasında dava açılabilmektedir. Kopya Kontrol platformu olarak hazırlamış olduğumuz güçlü özgünlük testi ile kısa sürede taramalarınızı yapabilir, raporlar elde edebilirsiniz.

Özgünlük Testinin Avantajları

Özgünlük testi kullanıcılarına büyük avantaj sağlamaktadır. SEO uzmanları üstlendikleri projelerin özgünlüğünü bu testle yapabilirler. Kategori ve içerikleri özgünlük testinden geçirerek hizmet verdikleri siteleri arama motorlarında daha üst sıralara taşıyabilirler. Çalışmalarında özgünlük oranı arttıkça başarıları artar ve sektörde daha fazla isim yapabilirler.

İçerik yazarları hazırladıkları içerikleri özgünlük testinden geçirerek kopya içerikleri düzeltebilir, böylece daha kaliteli ve daha profesyonel işlere imza atarlar. SEO uyumlu ve özgün makale kontrollerini sağlayabilirler.

Özgünlük testi öğrenciler için de birçok avantaj sağlamaktadır. Öğrenciler ödevlerinin intihal kontrollerini yaparak hocalarına teslim etmeden önce kontrollerini gerçekleştirmekte, ödevlerinin kalitesini düşürecek etmenleri ortadan kaldırabilirler. Lise, üniversite, yüksek lisans, doktora öğrencilerinin tamamı hazırladıkları dönem ödevlerinde, bitirme tezlerinde, makalelerinde, sunumlarında ve dahasında özgünlük testinden istifade edebilirler.

Özgünlük testi yazarlar için de uygundur. Yazarlar yeni bir eser kaleme aldıklarında bunun özgünlüğün test edebilirler. Aynı şekilde telif hakkına sahip oldukları eserlerin yayınlanmasını engellemek adına da gerekli testleri yapabilirler.

Öğretmenler özgünlük testini öğrencilerinin ödevlerinde internetten alıntı yapıp yapmadıklarını tespit edebilmek için kullanabilirler. Kısa sürede özgünlükleri ve oranlarını bulabilirler.

Özgünlük Testi Nasıl Yapılır?

Özgünlük testi Kopya Kontrol sayesinde son derece kolaydır. Platformumuzu özgünlüğü en iyi şekilde tespit edebilmek adına oluşturduğumuz gibi kullanım kolaylığına da azami derecede dikkat ettik. Platformumuza ücretsiz olarak dakikalar içinde abone olabilirsiniz. Ardından kendinize en uygun paketi tercih edebilirsiniz. Taramak istediğiniz içeriklerinizi test ekranına sürükleyerek, kaydederek, yapıştırarak ya da doğrudan site linkinizi yapıştırarak tarayabilirsiniz. Tarama sonuçlarını PDF halinde raporlaştırabilir, raporlarınızın çıktısını alabilirsiniz. Paneliniz üzerinden kopya kontrol geçmişinize göz atabilirsiniz.

Yorumlar (0)